Na kaj je potrebno paziti pri nakupu

Zanimivo - dobro je vedeti

Na kaj je potrebno paziti pri nakupuSeveda se najprej pustimo zapeljati lepim cvetom orhidej. Ampak kljub temu ne smemo pozabiti tudi na ostale dele rastlin.

Izbiramo le zdrave rastline, kar pa opažamo po sledečih kriterijih:

-najnovejše doraslo listje mora biti čvrsto in zdrave zelene barve. Pri orhidejah ki rastejo na temnejših legah je to običajno temnejših zelenih odtenkov, pri tistih ki rastejo na svetlejših mestih je pa to bolj rumeno zelene barve. Starejše listje je lahko slabše, saj je treba vedeti, da je to lahko že eno ali več let staro.

-najnovejše pseudobulbe, ki še niso pognale novih poganjkov ali cvetnega stebla, morajo biti čvrste. Pseudobulbe ki pa so že pognale novi vrh ali cvetno steblo so pa že lahko nagubane. Rastline namreč za svojo nadaljnjo rast črpajo energijo iz pseudobulb, zato te izgubijo čvrstost in se nagubajo.

-odvisno od vrste so lahko starejše pseudobulbe brez listja in so nagubane, pa je rastlina kljub temu zdrava. Pri tem pazimo, da se odločamo za takšne rastline, pri katerih vidimo novo rast iz takšne pseudobulbe brez listja, ali pa da je najnovejša pseudobulba še z listjem in je to zdravo. Posebna pozornost je edino potrebna pri določenih rastlinskih vrstah, kjer je normalno z ozirom na čas mirovanja, da lahko tudi najnovejša pseudobulba odvrže listje, pa je kljub temu zdrava, kot na primer pri veliko vrstah orhidej Dendrobium, ali Cycnoches in podobne

-rastlina ima eden ali več novih poganjkov (to je običajno pri rastlinah ki ne cvetijo ali nimajo nastavljenega cvetnega poganjka)

-rastlina ima zdravo cvetno steblo in v kolikor ima to steblo že nastavljene popke, da so ti zdravi

STRUKTURA STRANI - prikaz vseh povezav na interneni strani orhideja.com

VZGOJA - vam ponuja osnovne informacije o negi, svetlobi, temperaturi, zalivanju, vlažnosti in substratu, ki jo potrebujejo orhideje

ZANIMIVO - vam podaja različna znanja o orhidejah, kot so mesta kjer rastejo orhideje, zgradba cveta, kako prepoznati cvetni poganjek, kje rastejo orhideje, o dišečih orhidejah, kaj pove listje, različnih dogodkih na temo orhideje, slovar pojmov in pogosta vprašanja

2002-2020 © orhideja.com - vse pravice pridržane

Mi uporabljamo piškotke, da izboljšujemo našo spletno stran in da izboljšamo delovanje strani, ko jo uporabljate. Da izvete več o piškotkih ki jih uporabljamo in kako jih lahko izbrišete preberite Podrobne informacije..

Sprejemam piškotke.

EU Cookie Directive Module Information