Ali obstajajo strupene orhideje

Zanimivo - dobro je vedeti

Ali obstajajo strupene orhidejeV običajni literaturi o strupenih rastlinah, orhideje največkrat niso navedene. Ampak to ne pomeni, da orhideje sploh ne proizvajajo nobenih strupenih snovi.

Žal ta del rastlinja še ni znanstveno raziskan. Zato je potrebno preventivno paziti, da otroci in živali ne morejo do vaših orhidej. Nekateri vonji orhidej, lahko pri občutljivih ljudeh povzročijo glavobol. V kolikor ste na vonje posebej občutljivi, bi to pomenilo, da pač dišečih orhidej ne nosite v prostore kjer spite. Razen tega so se pojavili posamezni primeri, kjer je prišlo do vnetja kože pri kontaktu z zelo poraščenimi orhidejami kot je Cypripedium pubescens ali pa z lepljivim sokom Cuban-Vanille. Zato zmeraj ko se dotikate poraščenih orhidej oblečite rokavice.

STRUKTURA STRANI - prikaz vseh povezav na interneni strani orhideja.com

VZGOJA - vam ponuja osnovne informacije o negi, svetlobi, temperaturi, zalivanju, vlažnosti in substratu, ki jo potrebujejo orhideje

ZANIMIVO - vam podaja različna znanja o orhidejah, kot so mesta kjer rastejo orhideje, zgradba cveta, kako prepoznati cvetni poganjek, kje rastejo orhideje, o dišečih orhidejah, kaj pove listje, različnih dogodkih na temo orhideje, slovar pojmov in pogosta vprašanja

2002-2020 © orhideja.com - vse pravice pridržane

Mi uporabljamo piškotke, da izboljšujemo našo spletno stran in da izboljšamo delovanje strani, ko jo uporabljate. Da izvete več o piškotkih ki jih uporabljamo in kako jih lahko izbrišete preberite Podrobne informacije..

Sprejemam piškotke.

EU Cookie Directive Module Information