Dobra voda za zalivanje

Vzgoja - voda in gnojila

Dobra voda za zalivanjeDobra voda za zalivanje bi naj bila zelo malo kisla in mehka. Z izjemo nekaterih Paphiopedilum-ov so vse ostale orhideje zelo občutljive na vsebnost kalcija v vodi.

Deževnica ali pozimi stopljen sneg so mehka voda, vendar žal zaradi onesnaženosti okolja in zraka vsebolj zgubljata svojo kvaliteto. Priporočilo: Zbirajte deževnico. To nato precedite skozi filter za kavo. Pustite jo nato še kakšen dan stati in nato jo uporabite. Kvaliteto vode s katero zalivate lahko izboljšate tudi tako, da v staro kuhinjsko krpo zavijete kup šote in tega namočite v postano vodo. Šota bo zmanjšala vsebnost kalcija v vodi in napravila vodo rahlo kislo. Takšno šoto lahko uporabite največ tri krat za kakšnih 5 litrov vode. Zaradi večje količine orhidej ki jih imam, sem prisiljen večkrat zalit pač z vodo ki sem jo natoči iz običajnega vodovoda, le da sem to vodo natočil vročo in jo pustil ohladiti. Dobro je tudi, če imamo možnost da zalivamo z postano vodo - stoji naj vsaj en dan. Tako se bo nekaj rastopljenih soli izločilo iz vode in voda bo se tudi ogrela na temperaturo okolja v katerem raste orhideja.

STRUKTURA STRANI - prikaz vseh povezav na interneni strani orhideja.com

VZGOJA - vam ponuja osnovne informacije o negi, svetlobi, temperaturi, zalivanju, vlažnosti in substratu, ki jo potrebujejo orhideje

ZANIMIVO - vam podaja različna znanja o orhidejah, kot so mesta kjer rastejo orhideje, zgradba cveta, kako prepoznati cvetni poganjek, kje rastejo orhideje, o dišečih orhidejah, kaj pove listje, različnih dogodkih na temo orhideje, slovar pojmov in pogosta vprašanja

2002-2020 © orhideja.com - vse pravice pridržane

Mi uporabljamo piškotke, da izboljšujemo našo spletno stran in da izboljšamo delovanje strani, ko jo uporabljate. Da izvete več o piškotkih ki jih uporabljamo in kako jih lahko izbrišete preberite Podrobne informacije..

Sprejemam piškotke.

EU Cookie Directive Module Information