Tako so sestavljeni substrati za orhideje

Vzgoja - substrat in presajanje

nenavaden_nacin_zivljenja_orhidejOrhideje lahko rastejo v organskih, mineralnih ali sintetičnih substratih, lahko pa tudi v mešanici vseh teh.

Klasične mešanice substrata za sajenje orhidej, ki so bile v začetkih gojenja orhidej na razpolago, najdemo sestavine kot so korenine praproti, kot listje praproti, dolgovlaknate vrste mahu in šote.
V glavnem pa te mešanice danes niso več v uporabi, ker so naravna nahajališča teh sestavin ogrožena. V kolikor se še takšne mešanice pojavijo na tržišču, so zelo drage. V prihodnosti pa jih ne bo več, saj postajajo nahajališča teh sestavin del narodnih parkov, ki so zaščitena proti posegom v njihove ekosisteme.

Tako se na tržišču pojavljajo nove, moderne mešanice substratov, ki pa so v glavnem sestavljene iz kratko vlaknatih šot, borove skorje, plute, stiropora, lesnega oglja in raznih mineralnih primesi - kot so koščki plinjenega betona (kot je siporeks), apnenec iz školjk, običajni apnenec, lava, perlit. Čeprav so nekatere od teh mešanic lahko precej kisle, se orhideje presenetljivo dobro počutijo v njih.

STRUKTURA STRANI - prikaz vseh povezav na interneni strani orhideja.com

VZGOJA - vam ponuja osnovne informacije o negi, svetlobi, temperaturi, zalivanju, vlažnosti in substratu, ki jo potrebujejo orhideje

ZANIMIVO - vam podaja različna znanja o orhidejah, kot so mesta kjer rastejo orhideje, zgradba cveta, kako prepoznati cvetni poganjek, kje rastejo orhideje, o dišečih orhidejah, kaj pove listje, različnih dogodkih na temo orhideje, slovar pojmov in pogosta vprašanja

2002-2020 © orhideja.com - vse pravice pridržane

Mi uporabljamo piškotke, da izboljšujemo našo spletno stran in da izboljšamo delovanje strani, ko jo uporabljate. Da izvete več o piškotkih ki jih uporabljamo in kako jih lahko izbrišete preberite Podrobne informacije..

Sprejemam piškotke.

EU Cookie Directive Module Information