Substrati, presajanje

Vzgoja - substrat in presajanje

Substrati, presajanjeIzkušeni ljubitelji si najraje mešajo substrate za sajenje orhidej sami po svojih recepturah. V kolikor pa imamo samo nekaj orhidej na svoji okenski polici, pa je najbolje če sežemo po običajnih substratih za orhideje, ki so v trgovinah z vrtno opremo dosegljivi.

Mirno pa lahko tudi upoštevate nasvete vrtnarja-gojitelja orhidej, kjer ste vašo orhidejo kupili. V kolikor je on to rastlino vzgoji, bo on tudi najbolje vedel kaj je najbolje za to rastlino. Splošno pa velja, da je za uspešno vzgojo orhideje v nekem substratu pomembno tudi to, kako mi takšno vzgojo prilagodimo z ozirom na substrat, ki ga uporabljamo.
Manj zapleteno povedano, enako pomembna sta tako izbira substrata kot tudi kakšna je vzgoja orhideje z ozirom na izbiro substrata. V slučaju orhidej to pomeni, da lahko za substrat izberemo mahove, praproti, lubje, plastične koščke, stiropor, kamenčke, narezane stare krpe, kosme vate, peno – praktično skoraj karkoli – v vseh teh »substratih« lahko orhideje lepo uspevajo.


Nasvet:

Vedno je priporočljivo imeti na zalogi kakšno vrečko substrata za orhideje. Lahko se namreč zgodi, da je potrebno rastlino takoj presaditi (tudi pozimi), ko te substrate morda ni možno kupiti.

STRUKTURA STRANI - prikaz vseh povezav na interneni strani orhideja.com

VZGOJA - vam ponuja osnovne informacije o negi, svetlobi, temperaturi, zalivanju, vlažnosti in substratu, ki jo potrebujejo orhideje

ZANIMIVO - vam podaja različna znanja o orhidejah, kot so mesta kjer rastejo orhideje, zgradba cveta, kako prepoznati cvetni poganjek, kje rastejo orhideje, o dišečih orhidejah, kaj pove listje, različnih dogodkih na temo orhideje, slovar pojmov in pogosta vprašanja

2002-2020 © orhideja.com - vse pravice pridržane

Mi uporabljamo piškotke, da izboljšujemo našo spletno stran in da izboljšamo delovanje strani, ko jo uporabljate. Da izvete več o piškotkih ki jih uporabljamo in kako jih lahko izbrišete preberite Podrobne informacije..

Sprejemam piškotke.

EU Cookie Directive Module Information